Hajde da vam predstavimo divlje ljepote Skadarskog jezera! Tu su pogledi koji zaustavljaju dah, skrivene uvale I kanali Rijeka, mala ostrva okružena poljima lotosa i manastiri na njima, stari više od pola vijeka, a ako malo dublje zađete prema obali ugledaćete stara ribarska sela i kamene kuće raštrkane po obroncima planina koje se uzdižu svuda oko jezera.  Probudite avanturistički duh, za koji niste ni znali da postoji.. Udahnite prirodu svim svojim čulima.. Ako išta naruši tišinu to bi mogao biti jedino cvrkut ptica koje prekrivaju skoro cijelu površinu najvećeg jezera na Balkanu I njegovu okolinu – glavna atrakcija je najveći rezervat ptica u Evropi ( na jezeru stanuje oko 280 vrsta ptica od kojih su neke I autohtone ). Raznolikost faune izražava se I velikom broju vrsta riba – oko 40.

Brodovi “Milena”, izgrađeni su u radionici iskusnog majstora Đorđija Đoka Stojovića iz Podgorice u aprilu 2016. , odnosno u maju 2017. godine. Prvi brod modelovan je više kao čamac, planiran za grupice do 4 osobe, koji većom brzinom dolazi udaljenih lokacija na obalama jezera. Drugi brod je veliki, moderan, komforan, stabilan brod pokriven velikom tendom, registrovan na grupe ljudi do 15 osoba. Brodovi Milena pripadaju porodici Stojović iz Virpazara.

boat-milena-1
Brod Milena

Kao pravi gostoljubivi Crnogorac, stručnjak za jezero I čovjek koji je svoj život proveo na jezeru, Dušan – Duško će istražiti jezero sa vama I pokazati vam svaki njegov kutak.

Njegova djeca, sestra I brat, Milena I Milan, će vas prvo ljubazno sačekati, pokazati vam njihovu bogatu ponudu I pomoći da odaberete najljepšu moguću trasu za krstarenje u zavisnosti od vaših mogućnosti. Često će I otići sa vama na krstarenje da bi vam odali sve tajne o jezeru I podsjetili vas na hiljadugodišnji život na njemu I oko njega, raspričaće se I o lokalnim legendama I anegdotama koje se svakodnevno dodaju u beskonačni niz. Opiće vas istorijom, kulturom, kao I pričama o raznovrsnosti flore I faune.

Njihova majka, Snežana – Nena pripremiće za vas čuvene crnogorske specijalitete, a kada započnete krstarenje mirise njene kuhinje osjetićete na brodu.

Svojim pozitivnim raspoloženjem, osmijehom, tradicionalnom crnogorskom dobrodošlicom I gostoprimnošću, a prije svega korisnim I zanimljivim informacijama o jezeru učinićemo vam boravak na našem brodu nezaboravnim. Skadarsko jezero čeka na vas, a mi ćemo vam našim savjetima pomoći da njegovu magiju osjetite na najljepši mogući način.

Sva krstarenja počinju u Virpazaru, koji je zaživio u 19. Vijeku kao najveći trgovački centar u Crnoj Gori zbog čega imenu dodato Pazar (pijaca, trgovina.. ) da bi kasnije utihnuo kao mala ribarska varoš, koji je danas jedna od nezaobilaznih turističkih atrakcija u Crnoj Gori. Gradić koji je poznat kao varoš na tri mosta koji ga povezuju sa kopnom, velikom spomeniku iz 2. Svetskog rata koji se uzdiže iznad starog mosta u centru mjesta koji svjedoči da se nekada tu odigrala jedna od najvaznijih bitaka u modernoj istoriji Crne Gore, koji podsjeća na hrabrost I slobodoljubivost našeg naroda; takođe po kuli Besac na brdu iznad Virpazara koji je uvijek služio za važnu lokaciju,  zavisno od istorijskih prilika koje su harale burnim Balkanskim prostorom.. – danas se ipak prepoznaje po opuštenom I komunikativnom stanovništvu uvijek spremnom za koju šalu ili informaciju više, spremnog da vam pokaže što više od svog gostoljubivog I bogatog kraja, njegove kulture I istorije, uz čašicu vina ili komad skadarskog šarana..

Nadam se da smo bili dovoljno ubjedljivi da smo dali razlog da posjetite ovo divno mjesto, čekamo vas u Virpazaru!